Gulasz z cukinii
Gotowanie ze stylem
Przepis na gulasz z cukinii z dodatkiem mięsa mielonego. Propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad dla wszystkich smakoszy takich dań. Najlepszym dodatkiem do gulaszu jest w moim uznaniu kasza gryczana podawana z natką pietruszki lub ryż.
Gulasz z cukinii
Składniki na 6 porcji:
- 1 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 2 duże lub 3 małe cukinie
- 250 g przecieru pomidorowego lub zblenderowanych pomidorów z puszki
- 2 duże cebule
- pieprz i sól do smaku
- olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania:
- Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie dodać posiekaną na drobno cebulę oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Podgrzewać na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.
- Dodać przecier pomidorowy, doprawić pieprzem i solą, wymieszać.
- Podawać z kaszą np. gryczaną lub ryżem.