Zupa wielowarzywna z makaronem sojowym

Zupa wielowarzywna z makaronem sojowym

Zupa wielowarzywna z makaronem sojowym

Składniki na 3 porcje:

  • 2 litry bulionu domowego np. rosołu
  • 300 g piersi z kurczaka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • garść fasolki szparagowej
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 60 g selera korzeniowego
  • 150 g brokuła
  • 1 opakowanie makaronu sojowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować według receptury podanej na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na 3 części.
  3. Warzywa korzeniowe obrać ze skórki, opłukać a następnie pokroić (pietruszkę na pół, seler na 3 części, marchew w plasterki). Brokuł opłukać i pokroić na małe różyczki.
  4. Do garnka nalać bulion, dodać mięso, pokrojone warzywa (seler, pietruszkę i marchew), porwaną natkę pietruszki, dodać sól
    i pieprz do smaku, po czym doprowadzić do wrzenia a następnie gotować około 20 minut. Dodać pokrojone brokuły i gotować jeszcze przez 10 -15 minut.
  5. Zupę serwować z makaronem sojowym.

Zupa wielowarzywna z makaronem sojowymZupa wielowarzywna z makaronem sojowymZupa wielowarzywna z makaronem sojowym

Zobacz także: