Zupa wielowarzywna z makaronem sojowym
Gotowanie ze stylem
Zupa wielowarzywna z makaronem sojowym
Składniki na 3 porcje:
- 2 litry bulionu domowego np. rosołu
- 300 g piersi z kurczaka
- ½ pęczka natki pietruszki
- garść fasolki szparagowej
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 60 g selera korzeniowego
- 150 g brokuła
- 1 opakowanie makaronu sojowego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować według receptury podanej na opakowaniu.
- Pierś z kurczaka oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na 3 części.
- Warzywa korzeniowe obrać ze skórki, opłukać a następnie pokroić (pietruszkę na pół, seler na 3 części, marchew w plasterki). Brokuł opłukać i pokroić na małe różyczki.
- Do garnka nalać bulion, dodać mięso, pokrojone warzywa (seler, pietruszkę i marchew), porwaną natkę pietruszki, dodać sól
i pieprz do smaku, po czym doprowadzić do wrzenia a następnie gotować około 20 minut. Dodać pokrojone brokuły i gotować jeszcze przez 10 -15 minut. - Zupę serwować z makaronem sojowym.