Surówka z kapusty pekińskiej i kalarepy
Gotowanie ze stylem
Przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, kalarepy i szczypiorku. Surówka o bardzo oryginalnym i wyraźnym smaku, świetnie komponuje się z mięsem oraz dodatkami skrobiowymi. Zamiast majonezu możecie dodać do surówki jogurt naturalny.
Surówka z kapusty pekińskiej, kalarepy, rzodkiewki posypana szczypiorkiem

Składniki na 10 porcji:
- pęczek rzodkiewek
- 1 kalarepa
- 1 kapusta pekińska
- pęczek szczypiorku
- 1 -2 łyżki stołowe majonezu
- 1 łyżka stołowa jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Kapustę pekińską wypłukać pod bieżącą wodą, posiekać w poprzek na cieniutkie paseczki.
- Kalarepę oraz rzodkiewki opłukać, pozbyć się wierzchnich liści i korzeni, a następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
- Szczypiorek posiekać na drobno.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodać majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.