Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką

Składniki :

  • 1 puszka tuńczyka z puszki w sosie własnym
  • 1 jajko
  • ½ papryki czerwonej
  • 3 ogórki kwaszone
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 pełna łyżeczka majonezu
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyk odsączyć na sicie z zalewy.
  2. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę (podobnie jak do sałatki jarzynowej).
  3. Cebulę oczyścić i posiekać na drobno.
  4. Ogórki obrać ze skórki, paprykę opłukać pod bieżącą wodą a następnie pokroić w kostkę.
  5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do jednego naczynia i wymieszać. Następnie dodać majonez, sól oraz pieprz i ponownie wymieszać.
  6. Podawać ze świeżym pieczywem.

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką

Zobacz także: