Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem
Gotowanie ze stylem
Sałatka z tuńczykiem, groszkiem zielonym i ogórkiem kwaszonym
Składniki na 3 porcje:
- 1 puszka zielonego groszku - 400 g
- 3 duże ogórki kwaszone
- 1 opakowanie tuńczyka w puszce w sosie własnym
- 1 łyżeczka oleju
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Ogórki kwaszone obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.
- Zielony groszek opłukać na sicie. Tuńczyk odsączyć z sosu.
- Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego szklanego naczynia, dodać olej, doprawić pieprzem do smaku
i wymieszać. - Serwować ze świeżym pieczywem,
- Moje rady:
- Do sałatki nie musimy dodawać soli ponieważ zawarte w niej ogórki są dostatecznie słone.