Sałatka z selerem naciowym i serkiem pleśniowym

Sałatka z selerem naciowym, serem lazur, suszoną żurawiną i figami

Sałatka z selerem naciowym i serkiem pleśniowym

Składniki na 3 porcje:

  • 2 łodyżki selera naciowego
  • 20 g żurawiny suszonej lub rodzynek
  • 50 gram sera Lazur z niebieską pleśnią
  • 30 g orzechów włoskich
  • 1 małe jabłko
  • 100 g jogurtu naturalnego - 2% tłuszczu
  • 5 suszonych fig

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę, łodyżki selera opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w bardzo drobne paseczki (półksiężyce).
  2. Ser Lazur oraz figi pokroić w drobną kostkę. Orzechy posiekać na drobno.
  3. Na koniec połączyć ze sobą wszystkie składniki, dodać jogurt i dokładnie wymieszać.

Sałatka z selerem naciowym i serkiem pleśniowymSałatka z selerem naciowym i serkiem pleśniowym

Zobacz także: