Pasta rybna z makreli
Gotowanie ze stylem
Pasta rybna z makreli
Składniki :
- 1 makrela wędzona
- 1 mała cebula
- 15 dag dowolnego sera żółtego np. Gołdy
- 1 jajko
- 1 łyżeczka majonezu
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości.
- Jajko ugotować we wrzącej wodzie na twardo (około 9 minut) a następnie obrać ze skorupki.
- Cebulę oczyścić z łusek i podzielić na 4 części.
- Wszystkie składniki (mięso z makreli, jajko, ser żółty oraz cebulę) zmielić razem w maszynce do mięsa.
- Na koniec dodać łyżeczkę majonezu oraz doprawić pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem
i wstawić do lodówki.
- Moje rady:
- Pasta rybna smakuje najlepiej w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym i plastrami pomidora. Nie ma również konieczności dosalania pasty ponieważ wędzona makrela jest już dostatecznie słona.