Pasta rybna z makreli

Pasta rybna z makreli

Pasta rybna z makreli

Składniki :

  • 1 makrela wędzona
  • 1 mała cebula
  • 15 dag dowolnego sera żółtego np. Gołdy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości.
  2. Jajko ugotować we wrzącej wodzie na twardo (około 9 minut) a następnie obrać ze skorupki.
  3. Cebulę oczyścić z łusek i podzielić na 4 części.
  4. Wszystkie składniki (mięso z makreli, jajko, ser żółty oraz cebulę) zmielić razem w maszynce do mięsa.
  5. Na koniec dodać łyżeczkę majonezu oraz doprawić pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem
    i wstawić do lodówki.
    Moje rady:
  1. Pasta rybna smakuje najlepiej w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym i plastrami pomidora. Nie ma również konieczności dosalania pasty ponieważ wędzona makrela jest już dostatecznie słona.

Pasta rybna z makreliPasta rybna z makreli

Zobacz także: