Pasta rybna z dorsza
Gotowanie ze stylem
Pasta rybna z dorsza
Składniki :
- 200 g wędzonego dorsza
- 2 małe ogórki konserwowe
- 1 mała cebula biała
- 100g tłustego twarogu
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać z łusek i pokroić na 5 części.
- Wędzonego dorsza dokładnie obrać ze skóry i z ości.
- Ogórki obrać ze skórki i pokroić na połówki.
- Następnie wszystkie składniki (cebulę, ogórek, ser biały, mięso z dorsza) zmielić w maszynce. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz majonez i bardzo dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem do smaku.
- Pastę można podawać z pieczywem, pokrojonym w plastry pomidorem i posiekanym na drobno szczypiorkiem.