Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka

Smaczna, popularna surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchwią, która chyba najlepiej smakuje o tej porze roku. Idealna do kotletów rybnych bądź pieczonej ryby oraz gotowanych ziemniaków, z dużą ilością witaminy C. Do surówki nie trzeba dodawać soli, gdyż kiszona kapusta jest już dostatecznie słona, wystarczy tylko doprawić nieco pieprzem i gotowe.

Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka z dodatkiem oleju

Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka

Składniki :

  • 400 g kapusty kwaszonej
  • 1/2 jabłka średniej wielkości
  • 1 marchew
  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kwaszoną posiekać na drobno.
  2. Marchew i jabłko obrać ze skórki, następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dodać do kapusty. Doprawić pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.

Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka

Zobacz także: