Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Sałatka z tuńczykiem, groszkiem zielonym i ogórkiem kwaszonym

Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Składniki na 3 porcje:

  • 1 puszka zielonego groszku - 400 g
  • 3 duże ogórki kwaszone
  • 1 opakowanie tuńczyka w puszce w sosie własnym
  • 1 łyżeczka oleju
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki kwaszone obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.
  2. Zielony groszek opłukać na sicie. Tuńczyk odsączyć z sosu.
  3. Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego szklanego naczynia, dodać olej, doprawić pieprzem do smaku
    i wymieszać.
  4. Serwować ze świeżym pieczywem,
    Moje rady:
  1. Do sałatki nie musimy dodawać soli ponieważ zawarte w niej ogórki są dostatecznie słone.

Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiemSałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Zobacz także: