Pasta rybna z dorsza

Pasta rybna z dorsza

Pasta rybna z dorsza

Składniki :

  • 200 g wędzonego dorsza
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula biała
  • 100g tłustego twarogu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać z łusek i pokroić na 5 części.
  2. Wędzonego dorsza dokładnie obrać ze skóry i z ości.
  3. Ogórki obrać ze skórki i pokroić na połówki.
  4. Następnie wszystkie składniki (cebulę, ogórek, ser biały, mięso z dorsza) zmielić w maszynce. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz majonez i bardzo dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem do smaku.
  5. Pastę można podawać z pieczywem, pokrojonym w plastry pomidorem i posiekanym na drobno szczypiorkiem.

Pasta rybna z dorszaPasta rybna z dorsza

Zobacz także: