Omlet z płatkami owsianymi
Gotowanie ze stylem
Przepis na omlet z bananami, płatkami owsianymi i żurawiną to pomysł na pyszne i bardzo syte śniadanie. Zalecany szczególnie osobom aktywnym, potrzebującym na co dzień dużej porcji energii, ale także tym wszystkim, którzy potrzebują przyjemnego dodatku do porannej cafe latte. Jak dla mnie omlet najlepiej smakuje w połączeniu z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym.
Omlet z płatkami owsianymi i bananami

Składniki 2 porcje:
- 4 jajka
- 1 banan
- 1 szklanka płatków owsianych
- garść suszonej żurawiny
- olej rzepakowy
- Dodatki:
- masło orzechowe
- dżem truskawkowy
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, za pomocą widelca rozdrobnić banan, następnie wymieszać całość.
- Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju roślinnego, przełożyć masę na omlet, równomiernie rozprowadzić. Smażyć bardzo powoli na małym ogniu pod przykryciem. Następnie przerzucić omlet na druga stronę. Smażyć jeszcze przez kilka minut.
- Omlet podawać z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym.
Zobacz także:
Dodaj Komentarz: