Łódeczki z cykorii z łososiem

Bardzo oryginalny przepis na łódeczki z cykorii i łososia, doskonale sprawdza się w roli przystawki. Serek chrzanowy można przyrządzić samodzielnie, poprzez zmieszanie serka śmietanowego ze startym świeżym chrzanem i przyprawami. Jeśli zależy Wam jednak na szybkim przygotowaniu przystawki możecie użyć gotowego serka chrzanowego. Dla mnie przepis ten był dużym i jednocześnie bardzo pozytywnym odkryciem.

Łódeczki z cykorii z łososiem i serkiem chrzanowym

Łódeczki z cykorii z łososiem

Składniki :

  • 1 cykoria
  • 200 g serka chrzanowego
  • 100 g wędzonego łososia
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

  1. Cykorię opłukać pod bieżącą wodą, podzielić na pojedyncze liście.
  2. Na każdy liść cykorii nałożyć pełną łyżkę serka chrzanowego, ułożyć zawinięty w rulon plaster wędzonego łososia oraz świeży koperek.

Łódeczki z cykorii z łososiem

Zobacz także: