Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami

Kanapki z kawałkami tuńczyka, rukolą i kaparami

Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami

Składniki na 2 kanapki:

  • 1 ciabatta – o długości 25 cm
  • 90 g tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym lub w sosie własnym
  • garść świeżej rukoli
  • 12 kaparów
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 5 oliwek czarnych bez pestek

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa opłukać pod bieżącą wodą.
  2. Oliwki oraz pomidorki koktajlowe przekroić na połówki.
  3. Ciabattę przekroić za pomocą noża, następnie nakładać kolejno część rukoli, kawałki tuńczyka, pokrojone oliwki
    i pomidorki koktajlowe, kapary oraz ponownie rukolę.
    Moje rady:
  1. Smak kanapki można urozmaicić poprzez dodatek beszamelu bądź innego ulubionego sosu.

Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparamiKanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami

Zobacz także: