Gulasz z cukinii

Przepis na gulasz z cukinii z dodatkiem mięsa mielonego. Propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad dla wszystkich smakoszy takich dań. Najlepszym dodatkiem do gulaszu jest w moim uznaniu kasza gryczana podawana z natką pietruszki lub ryż.

Gulasz z cukinii

Gulasz z cukinii

Składniki na 6 porcji:

  • 1 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 duże lub 3 małe cukinie
  • 250 g przecieru pomidorowego lub zblenderowanych pomidorów z puszki
  • 2 duże cebule
  • pieprz i sól do smaku
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie dodać posiekaną na drobno cebulę oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Podgrzewać na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.
  2. Dodać przecier pomidorowy, doprawić pieprzem i solą, wymieszać.
  3. Podawać z kaszą np. gryczaną lub ryżem.

Gulasz z cukinii Gulasz z cukinii Gulasz z cukinii

Zobacz także: